Grace Kids Entertainment! Η Ελληνίδα Disney Cosplayer που έκανε το χόμπι της, επάγγελμα, μιλάει μαζί μας!

Τα «Cosplay» και «επάγγελμα» αποτελούν δυο λέξεις τις οποίες συνήθως δεν συναντάμε μαζί! Και όμως! Ακόμα και στην Ελλάδα, όπου το κοινό του αγαπημένου μας Cosplay παραμένει περιορισμένο, υπάρχουν εξαιρέσεις! Η Grace Kids Entertainment ανήκει σε αυτή την κατηγορία!

 

Από τις αρχές του 2016, κάνει τα όνειρα των παιδιών πραγματικότητα με τα μοναδικά θεματικά πάρτι της! Γενέθλια, γιορτές, σχολικά πάρτι, αποκριάτικα πάρτι, χριστουγεννιάτικα μπαζάρ, εταιρικές εκδηλώσεις , ακόμα και απλές επισκέψεις σε σπίτια! Το θέμα αυτών, οι αγαπημένες μας ηρωίδες της Disney, και όχι μόνο! Δίνοντας έμφαση στην λεπτομέρεια, ποιότητα και πιστότητα, δεν περιορίζεται μόνο στην πιστή ενσάρκωση των χαρακτήρων, αλλά πάει ένα βήμα πιο πέρα τραγουδώντας επίσης τα τραγούδια του κάθε χαρακτήρα που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες αυτών! Και όλα αυτά στον δικό σου χώρο!

 

Ερ.: Πες μας λίγα λόγια για σένα! Τι πρέπει να γνωρίζουμε για σένα;
Απ.: Έχω ασχοληθεί με διάφορα πράγματα ανά τα χρόνια, όπως την υποκριτική που σπούδασα για 3 χρόνια, το τραγούδι, δουλεύοντας ως τραγουδίστρια με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και σε διάφορα trash parties. Έχω τελειώσει μακιγιάζ στον Αντέννα και μόδα στην Pansic. Πλέον, όλα αυτά που έχω σπουδάσει τα συνδυάζω σε αυτό που αγαπώ και σε αυτό που ασχολούμαι αυτή την περίοδο: Τα παιδικά πάρτυ και το Cosplay!

Η υποκριτική με βοηθάει να μπαίνω στο ρόλο του κάθε χαρακτήρα από την αρχή ως το τέλος του κάθε πάρτυ. Το τραγούδι δεν λείπει από καμμία εμφάνιση μου γιατί τραγουδάω τα τραγούδια των ηρώων στα πάρτυ. Το μακιγιάζ δε μπορεί να λείπει από καμμία μεταμόρφωση φυσικά! Και οι σπουδές μου στη μόδα με βοήθησαν στο να μπορώ να φτιάξω τα κουστούμια μου και να τα επιμελούμαι. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αγάπη μου για το παιδί που κρύβω μέσα μου , μα και για όλα τα παιδιά με κάνουν να έχω παθιαστεί με αυτό που κάνω!

 

Ερ.: Πότε και πως ξεκίνησες την ενασχόληση με το Cosplay και τι σε ώθησε να ασχοληθείς με αυτό; Ποιο ήταν το πρώτο Cosplay σου;
Απ.: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μου άρεσε να μεταμορφώνομαι. Όταν τραγουδούσα στα clubs, υπήρχε μια περίοδος που έκανα την Britney Spears και την Lady Gaga. Όταν ξεκίνησα όμως τα παιδικά πάρτυ πριν 5 χρόνια το πρώτο μου cosplay ήταν η Elsa από το Frozen!

 

Ερ.: Τι είδους χαρακτήρες, πηγές ή τύπο Cosplays επιλέγεις ως Cosplay σου; Οι επιλογές αυτές βασίζονται σε προσωπικά ενδιαφέροντα, και αν ναι, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με αυτά;
Απ: 
Οι χαρακτήρες που αγαπώ είναι οι πριγκίπισσες τις Disney. Μεγάλωσα με τις ταινίες και τα τραγούδια τους και αποτελούν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Πάντα αγαπούσα τα παιχνίδια μου και ειδικά τα Disney, ακόμη και τώρα είμαι συλλέκτρια. Όταν ήμουν μικρή πήγαινα με την οικογένεια μου στην Disneyland του Παρισιού και δυο φορές πήγαμε και στα πάρκα της Αμερικής όπου εκεί έβλεπα από κοντά τις πριγκίπισσες και μαγευόμουν. Με σημάδεψαν για πάντα αυτά τα ταξίδια. Οι ήρωες της Disney μου φέρνουν μόνο αναμνήσεις από τις καλές στιγμές των παιδικών μου χρόνων και από την οικογένεια μου.

 

Ερ.: Ποια είναι τα αγαπημένα σου Cosplays από όσα έχεις κάνει μέχρι στιγμής και γιατί; Ποιοι χαρακτήρες σου θεωρείς ότι είχαν περισσότερη πέραση στον κόσμο; Ποιον χαρακτήρα θέλεις να κάνεις περισσότερο στο μέλλον;
Απ: 
Επιλέγω, κυρίως, πριγκίπισσες και αγαπημένες ηρωίδες των κοριτσιών. Στα 10 πάρτυ τα 8 παιδιά ζητάνε την Έλσα από το Frozen! Είναι η αγαπημένη των μικρών κοριτσιών της νέας γενιάς.

Πραγματικά θα ήθελα να κάνω κι άλλες ηρωίδες που αγαπώ όπως Anastasia, Thumbelina, Odette, Esmeralda, Pocahontas, Megara και τόσες πολλές που δυστυχώς τα παιδιά αυτής της γενιάς δε γνωρίζουν την ύπαρξη τους και γι’ αυτό δεν τις ζητάνε στα πάρτυ τους .

 

Ερ.: Ποιο είναι το πιο δύσκολο Cosplay που έχεις κάνει μέχρι στιγμής; Τι το καθιστά το πιο δύσκολο;
Απ.:
Το πιο δύσκολο cosplay που έχω κάνει έως τώρα είναι η Rapunzel. Η περούκα της είναι πολύ βαριά. Όταν είναι για κάποια φωτογράφιση είναι εντάξει, αλλά όταν την ζητάνε σε παιδικό πάρτυ δε χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι είναι δύσκολο να έχεις 3 κιλά περούκα στο κεφάλι σου, να σε πονάει στο σβέρκο, το κεφάλι, να έχεις το άγχος μη φύγει από το βάρος η περούκα προς τα πίσω, και ταυτόχρονα να πρέπει να διασκεδάσεις τα παιδιά στο ρόλο σου. Επίσης με δυσκόλεψε αρκετά κ η περούκα της Γιασμίν στην κατασκευή της!

 

Ερ.: Πώς απέκτησες τις γνώσεις σου πάνω στην δημιουργία Cosplays και τι τύπου Cosplay προτιμάς να φοράς;
Απ.:
Αποκτάς γνώσεις για cosplay όταν γίνεσαι παρατηρητής. Στο πρακτικό κομμάτι οι γνώσεις ήρθαν από το μακιγιάζ, από κομμώτριες για το styling των περουκών, ατελείωτο ψάξιμο στο internet, ανταλλάσσοντας πληροφορίες με Cosplayers του εξωτερικού και πολλά ακόμη θα έλεγα.

Ο τύπος cosplay που προτιμώ είναι ηρωίδες της Disney, κοριτσίστικοι χαρακτήρες, αλλά και διάσημα υπαρκτά πρόσωπα όπως τραγουδίστριες.

 

Ερ.: Ποια είναι η άποψη σου αναφορικά με τα έτοιμα Cosplays; Αποτελούν μέρος του δικού σου συνόλου επίσης;
Απ.:
Αν εννοείτε έτοιμα cosplay τις έτοιμες στολές που μπορεί να αγοράσει κάποιος αντί να τις ράψει, θεωρώ πως και αυτό είναι δημιουργικό γιατί πρέπει να βάλεις και εσύ μετά τη δική σου πινελιά ή να το μεταποιήσεις όπως κάνω εγώ. Δε μπορώ να φανταστώ ένα έτοιμο cosplay που να είναι ολοκληρωμένο, δε θεωρώ πως υπάρχει αυτό.

Αγοράζω κοστούμια από το διαδίκτυο, όμως μετά τα επεξεργάζομαι αρκετά. Αυτό γίνεται μόνο όταν βρω κάτι που μου αρέσει αρκετά. Μετά μπορεί να βρω μια έτοιμη περούκα την οποία τη φτιάχνω να είναι ίδια με τον χαρακτήρα. Το ίδιο γίνεται και για τα αξεσουάρ και τα props.

 

Ερ.: Πόσος κόπος, χρόνος και χρήμα χρειάζεται συνήθως για την δημιουργία ενός Cosplay; Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο πλάνο και οι μέθοδοι που ακολουθείς για την δημιουργία ενός Cosplay; Πόσο σημαντικό είναι στο σύνολο αυτό το wig styling και make up;
Απ.: Η αλήθεια είναι πως όταν προσέχεις την λεπτομέρεια χρειάζεται αρκετός κόπος, χρήμα και χρόνος. Ξοδεύω πάρα πολλές ώρες, κάποιες φορές και ολόκληρες νύχτες χωρίς να κοιμηθώ για να βρω αυτά που θέλω στο Ίντερνετ κάνοντας μεγάλη έρευνα για τιμές, ποιότητες, φωτογραφίες, χώρα προέλευσης, για φόρους που θα χρειαστεί να πληρώσω, μιλώ με τους πωλητές για διάφορα – δεν είναι τόσο απλό και πρέπει να ψάχνεσαι αρκετά.

Έχω χάσει αρκετά χρήματα για περούκες και στολές που τελικά δεν μου άρεσαν και δεν χρησιμοποίησα αρκετά ή μετά βρήκα κάτι καλύτερο. Κάποιες φορές μπορεί να πάρει και μήνες για να ολοκληρώσω ένα cosplay και να το φέρω στο αποτέλεσμα που θέλω . Σίγουρα από χρήματα έως τώρα έχω ξοδέψει τετραψήφιο αριθμό για τις στολές μου.

Η μέθοδος μου δεν είναι συγκεκριμένη. Μπορεί να δω κάτι που μου αρέσει (από αξεσουάρ μέχρι ρούχο) και να ξεκινήσω να φτιάχνω ένα cosplay. Μπορεί να δω ένα έτοιμο κουστούμι ή μπορεί και να το φτιάξω, το ίδιο κάνω και με την περούκα, αν δε μπορώ να βρω μια έτοιμη, τη φτιάχνω. Πολλές φορές και οι έτοιμες θέλουν φτιάξιμο. Το να βρίσκεις έτοιμες και χτενισμένες περούκες κοστίζει πολύ.

To wig styling και το μακιγιάζ θεωρώ πως είναι πιο σημαντικό και από το ίδιο το κουστούμι, ζωντανεύει όλο το αποτέλεσμα. Αν δεν γίνει σωστά, ακόμα κι αν έχεις την καλύτερη στολή, τότε το σύνολο υποβιβάζεται. Όπως και το αντίστροφο.

 

Ερ.: Προσφέρεις τις υπηρεσίες σου κατόπιν πληρωμής όπου ζητηθούν. Με ποιους τομείς και με τι είδους εκδηλώσεις ασχολείσαι συνήθως; Θεωρείς την ενασχόληση σου με το Cosplay ως κάτι πιο σοβαρό; Πως καθορίζει αυτό τον τρόπο με τον οποίο βγάζεις προς τα έξω την δουλειά σου;
Απ.:
Ανήκω στην κατηγορία με αυτούς που ξεκίνησαν το cosplaying για να βγάλουν χρήματα. Είδα τις στολές σαν επένδυση. Το ξεκίνησα όταν ξεκίνησα να διασκεδάζω τα παιδιά στα παιδικά πάρτυ. Τα πρώτα χρόνια δεν ασχολήθηκα τόσο σοβαρά και έκανα μόνο την Έλσα από το Frozen. Τότε έκανα και άλλα πράγματα παράλληλα και δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ μόνο με αυτό.

Πριν κάποια χρόνια έμεναν δύο κοριτσάκια πάνω από μένα, η Έυα και η Αγάπη. Κατέβαιναν αρκετά συχνά στο σπίτι μου να παίξουν με τα παιχνίδια μου. Τότε είδα πόσο τρελαμένα ήταν με την Έλσα από το Frozen και επειδή μου άρεσε και μένα να τραγουδάμε το τραγούδι της, σκέφτηκα κάποιον καιρό μετά να το κάνω σε παιδικά πάρτυ.

Ξεκίνησα πολύ δειλά γιατί δεν είχα εμπειρία με τα παιδιά. Νόμιζα πως επειδή είχα την εμπειρία της σκηνής πως θα ήταν πιο εύκολο. Όμως δεν ήταν έτσι. Τώρα πια μετά από πολλά πάρτυ έχω βρει πως να λειτουργώ με τα παιδιά και να μην τα «χάνω». Έχω δουλέψει σε πάρτυ φροντιστηρίου με 70 παιδιά και τα κράτησα 3 ώρες χωρίς να φύγει κανένα, ήταν απίστευτο. Έχω κάνει εκδηλώσεις σε σχολεία, νήπια, δήμους, πάρτυ παιδότοπων, πάρτυ γενεθλίων σε σπίτια, μαγαζιά μέχρι νοσοκομεία και επαρχίες. Πάω παντού με ένα αμάξι γεμάτο εξοπλισμό.

Αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω και με γεμίζει απόλυτα. Θέλω το παιδί που με βλέπει ξαφνικά μπροστά του να θυμάται για πάντα πως είδε την αγαπημένη του ηρωίδα και πως ήταν η αληθινή. Δίνω μεγάλη προσοχή σε αυτό, τα παιδιά παρατηρούν τα πάντα. Στενοχωριέμαι και θυμώνω όταν βλέπω να φοράνε φτηνές αποκριάτικες στολές οι ανιματέρ και εμφανίζονται στα πάρτυ των παιδιών ως παιδικοί ήρωες καταστρέφοντας τη μαγεία.

Είναι εγκληματικό θεωρώ. Κατανοώ πως δεν μπορούν όλοι να διαθέσουν τόσα χρήματα, ούτε ίσως έχουν την ώρα να διαλέγουν φακούς επαφής για όλες τις στολές, και πως είναι καλοί και αγαπούν τα παιδιά, όμως τότε θα έπρεπε απλά να μην εμφανίζονται ως iconic χαρακτήρες (Έλσα, Spider Man, Bat Man, Άριελ κτλ.) και να φοράνε κάτι ουδέτερο, χρωματιστό ή να είναι κάτι σε νεράιδα, πριγκίπισσα, όχι όμως συγκεκριμένοι χαρακτήρες. Έχω δει Έλσα μασκότ που πήγε χωρίς να φορέσει το κεφάλι, Άριελ με φούξια μαλλιά και Σταχτοπούτα με γυαλιά μυωπίας. Δεν πρέπει να γίνεται αυτό, όταν κάνεις κάποιον που αγαπάνε τα παιδιά πρέπει να το σέβεσαι απόλυτα και στη κάθε λεπτομέρεια, σε εσένα βλέπουν τον ήρωά τους και τα όνειρα τους. Όπως ένας ηθοποιός στο θέατρο δε θα φορέσει αποκριάτικη στολή, έτσι και ο διασκεδαστής των παιδιών που παίζει έναν ρόλο πρέπει να έχει το κουστούμι του.

 

Ερ.: Πως ένιωσες την πρώτη φορά που εμφανίστηκες δημόσια με Cosplay στα πλαίσια των δραστηριοτήτωνσου; Περιέγραψε μας την εμπειρία σου.
Απ.: Την πρώτη φορά που ντύθηκα κάτι ήταν όταν εμφανίστηκα ως Britney Spears στα πλαίσια του Sound Mix Show με την Ναταλία Γερμανού και τον Νίκο Μουτσινά, ένα τηλεοπτικό σόου σαν το Your Face Sounds Familiar, το πρώτο που έγινε στην Ελλάδα. Ήμουν 19 χρόνων και είχα βγει 5η στον τελικό. Ήταν από τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου. Είχα τραγουδήσει το «Oops I did it again» και έκανα την φωνή της Britney. Μετά από αυτό ασχολήθηκα επαγγελματικά με το τραγούδι.

 

Ερ.: Θεωρείς ότι το Cosplay ως θέμα θα συνεχίσει μακροχρόνια να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σου; Αν ναι, τι σχέδια έχεις για το μέλλον πάνω στον τομέα αυτό, ατομικά και επαγγελματικά, τα οποία δεν έχεις καταφέρει ακόμα να πραγματοποιήσεις; Υπάρχει κάποιος μακροχρόνιος στόχος ή προσωπικό όνειρο που θέλεις να πετύχεις αναφορικά με αυτό;
Απ.:
Πλέον θεωρώ πως το cosplay έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου και θα μείνει!
Νομίζω πως το σκέφτομαι πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο! Θέλω να τελειώσει αυτή η άσχημη περίοδος με τον COVID-19 για να γίνονται και πάλι τα πάρτυ μου και παράλληλα έχω ξεκινήσει κανάλι στο YouTube για το οποίο ετοιμάζω πάρα πολλά πράγματα, με video για το κάθε cosplay ξεχωριστά. Θα έχει να κάνει με μουσική και διάφορα.

Ένα όνειρό μου είναι να φωτογραφηθώ ή να συναντήσω την αγαπημένη μου Cosplayer Traci Hines (νομίζω πως θα γίνουμε κολλητές). Επίσης, να πάω σε έκθεση Cosplay στο εξωτερικό, Αμερική αν γίνεται! Και ένας στόχος, κάποια στιγμή να δημιουργήσω έναν δικό μου μοναδικό χώρο για τα παιδικά πάρτυ για μικρούς και μεγάλους.

 

Ερ.: Πιστεύεις ότι το roleplaying αποτελεί βασικό κομμάτι ενός Cosplayer ή θεωρείς κάτι τέτοιο πρακτικά μη εφαρμόσιμο; Αποτελεί κομμάτι των δραστηριοτήτων σου;
Απ.: 
Εννοείται πως πιστεύω πως το roleplaying αποτελεί βασικό κομμάτι ενός Cosplayer και ακόμη παραπάνω όταν αυτό το κάνεις και για τα παιδιά! Μπορούν να σου κάνουν ερωτήσεις για τον χαρακτήρα που κάνεις τις οποίες ούτε τις είχες καν φανταστεί! Στα πάρτυ μένω μέσα στον ρόλο μου μέχρι να φύγω.

 


Ερ.: Υπάρχει κάποια σημαντική ή αστεία εμπειρία που σου έμεινε περισσότερο κατά την ενασχόληση σου με τον χώρο του Cosplay που δεν θα ξεχάσεις ποτέ; Τι σουέχει προσφέρει το Cosplay μέχρι στιγμής;
Απ.: 
Στ’ αλήθεια μου είναι πολύ δύσκολο να διαλέξω! Κάθε πάρτυ για μένα είναι σημαντικό, ακόμη κι αν απευθύνομαι σε ένα μόνο παιδί…

Το Cosplay μου έχει προσφέρει πάρα πολλά, έχω γνωρίσει ανθρώπους που δε θα γνώριζα ποτέ. Το καλοκαίρι είχα ένα παιδικό πάρτυ στη Σχοινούσα, όπου πέρασα υπέροχα και γνώρισα την Άννα Βίσση. Εγώ απασχόλησα τα παιδιά το πρωί και εκείνη τους μεγάλους το βράδυ, ήταν μαγικά.

Όμως η αγαπημένη μου στιγμή είναι όταν αφού έχει περάσει ώρα και τα παιδιά έχουν νιώσει άνετα μαζί μου, γυρνάνε κάποια και με φωνάζουν με το όνομα του χαρακτήρα που υποδύομαι λέγοντας μου «Έλσα σ’αγαπώ!»  Στην αρχή ένιωθα αμήχανα, γιατί ένιωθα πως το λένε στον ήρωα, όμως πλέον νιώθω πως το λένε σε εμένα, ειδικά όταν με αγκαλιάζουν και μου το λένε, δεν θέλω τίποτα άλλο εκείνη τη στιγμή, νιώθω πως έχω φέρει εις πέρας την «αποστολή» μου…

 

Ερ.: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το Cosplay, σοβαρά και μη; Πιστεύεις ότι είναι εύκολο να ξεκινήσει κανείς;
Απ.: 
Θα του έλεγα να μην ασχοληθεί αν είναι να το κάνει πιστεύοντας πως είναι κάτι εύκολο. Είναι ακριβό σπορ όταν θέλουμε να γίνει αξιοπρεπώς . Εύκολο ίσως είναι να ξεκινήσει κανείς, δύσκολο όμως το να συνεχίσει.

 

Ερ.: Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;
Απ.: 
Ο κάθε ένας μπορεί να ασχοληθεί με το cosplaying για διαφορετικούς λόγους, νομίζω όμως πως αυτό που έχουν κοινό μεταξύ τους, είναι πως αγαπούν το παιδί που κρύβουν μέσα τους, δε το αφήνουν και δε το ξεχνούν.

 

Πηγή: https://cosplayers.gr